دکتر نجفی: نشان سیب سلامت، عالیترین نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی در کشور است که محصولات این استان در سال 95 با کسب 15 نشان در صدر قرار گرفته اند.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز نشست خبری معاون غذا و دارو و مدیران این معاونت با جمعی از خبرگزاری ها و رسانه های کشوری و استانی در سالن کنفرانس معاونت غذا و دارو بمناسبت روز جهانی غذا برگزار گردید. دکتر نجفی معاون غذا ودارو در آغاز ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام حسین (ع) و حضرت امام سجاد (ع) از حضور خبرنگاران محترم در این روز که مصادف با 16 اکتبر روز جهانی غذا می باشد تقدیر و تشکر کردند. نجفی با بیان اینکه شعار روز جهانی غذا "آب و هوا در حال تغییر است و کشاورزی نیز باید تغییر کند"، افزود: امسال این شعار در ایران با عنوان "اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت" می باشد . ایشان در ادامه ضمن معرفی کوتاهی از شرح وظایف معاونت غذا و دارو و مقایسه عملکرد چند ساله این معاونت به افزایش صدور پروانه های بهره برداری و ساخت و مسئولین فنی اشاره کرده و افزودند معاونت غذا و دارو با بهره گیری از مدیران و کارشناسان زبده تعداد 2400 واحد تولیدی و سطح عرضه را پوشش می دهد که به عنوان قطب تولید محصولات غذایی و بهداشتی با بیشترین واحد تولیدی می باشد. دکتر نجفی بالا رفتن آمار کشف و توقیف و معدوم سازی بیش از 110 تن مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی غیر مجاز را حاصل تشدید بازرسی با توجه به وظیفه نظارتی این معاونت دانستند. در ادامه این نشست دکتر نجفی به بحث برچسب چراغ راهنمای تغذیه ای اشاره کرده و افزودند بیش از 1500 محصول تولیدی استان دارای برچسب چراغ راهنمای تغذیه ای می باشد و از این حیث مقام اول کشوری را داشته و در این راستا این معاونت موفق به اخذ تندیس اهتمام به فرهنگ سازی چراغ راهنمای تغذیه ای از وزیر محترم بهداشت و درمان شدند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اضافه کرد: نشان سیب سلامت، عالیترین نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی در ایران است که محصولات این استان با کسب 15 نشان برای چندمین سال در صدر قرار گرفته اند.
وی در جواب یکی از خبرنگاران در خصوص استفاده از روغن پالم در محصولات استان اظهار کردند: روغن پالم در محصولات لبنی تولیدی استان جایگاهی ندارد و ابن موضوع به شدت تحت نظارت و کنترل معاونت می باشد. ولی با توجه به استفاده مجاز این ماده در تعدادی دیگر محصولات، معاونت غذا و دارو بر مقدار و کیفیت مصرف آن نظارت میکند.
وی همچنین برنامههای عمده این معاونت را یادآور شد و تصریح کرد: کاهش اسیدهای چرب ترانس روغن مصرفی از 10 درصد به 8 درصد و همچنین کاهش 5 درصدی نمک در پروانههای ساخت مواد غذایی صنعتی تولیدی در استان نسبت به سال گذشته و کاهش 4 درصدی قندهای ساده در پروانههای ساخت مواد غذایی صنعتی تولیدی در استان عمده فعالیتها این بخش بوده است .
ایشان از اهل رسانه خواستند جهت روشن شدن و اطلاع رسانی برچسب تغذیه ای و روشنگری خطرات محصولات غذایی و بهداشتی قاچاق و تقلبی تلاش بیشتری داشته باشند تا گام موثری در سلامتی مردم برداشته شود. در ادامه برچسب اصالت و سلامت کالا و نحوه استعلام آن در سامانه ttac.ir و سامانه پیامکی مربوطه به خبرنگاران توضیح داده شد که گامی مفید در اطلاع رسانی مبارزه با قاچاق محصولات سلامت محور به شمار می آید.