تاریخ : شنبه 21 مرداد 1396
کد 304

نشست مدیران عامل واحدهای لبنی و گوشتی با معاون غذا و دارو تبریز

.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز نشست مدیران عامل واحدهای لبنی و گوشتی در سالن کنفرانس معاونت غذا و دارو با حضور دکتر محبوب نعمتی معاون غذا و دارو و دکتر یوسف رمضانی مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با هدف اجرای ضوابط و اهداف سازمان غذا و دارو برگزار گردید. دکتر نعمتی در این جلسه ضمن خوشامد گویی به میهمانان و تولید کنندگان حاضر در جلسه گفت: تولید کنندگان ضمن مشارکت در اقتصاد کشور از اجزای اصلی تامین کننده سلامت مردم می باشند که در این جلسه همفکری بیشتر برای افزایش حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری ها با کاهش قند، نمک و اسیدهای چرب ترانس را مد نظر داریم. دکتر نعمتی اد امه داد: با توجه به افزایش انواع بیماری های قلبی، عروقی و دیابت در دنیا که نقش چربی، نمک و قند در آن ها محرز می باشد برنامه کنترل و کاهش این پارامترها را بسیار مهم کرده و سازمان نیز در این راستا خواستار کاهش این مقادیر در محصولات خوراکی و آشامیدنی شده است.
وی در خصوص برچسب نشانگرهای تغذیه ای نیز اظهار داشت:  این برچسب ها به شدت مورد توجه دنیا قرار گرفته و سازمان جهانی بهداشت نیز ضمن تایید این برچسب ها خواستار اجرای این طرح در سایر کشورها شد که خوشبختانه واحدهای تولیدی استان بیشترین مشارکت را در گام اول با پیاده سازی نشانگرهای تغذیه ای بر روی برچسب های مواد خوراکی و آشامیدنی برداشتند.  دکتر یوسف رمضانی مدیر اداره کنترل غذا و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی نیز ضمن اشاره به کاهش حداقل 20 در صدی نمک و قند و 2 درصدی اسیدهای چرب ترانس در محصولات تولیدی، مشارکت و همکاری واحدهای تولیدی را جهت اجرای کامل این برنامه مهم دانست.  وی همچنین نسبت به رعایت دقیق مقادیر برچسب نشانگرهای تغذیه ای تاکید کرده و با توجه به پایش برچسب ها در سطح عرضه و پررنگ بودن محصولات استان در سطح کشور خواستار دقت و توجه بیشتر واحدهای تولیدی به این امر شد. در ادامه جلسه مدیران عامل واحدهای تولیدی لبنی و گوشتی نیز به بیان مشکلات خود پرداختند که نبود تکنولوژی لازم برای تولید مواد اولیه برای تولید روغن های با اسید چرب ترانس کمتر از  2درصد در واحدهای تولیدی روغن کشور، مشاوره و آموزش برای ارتقا امتیاز Prps و فرهنگ سازی بیشتر محصولات غنی شده و نشانگرهای تغذیه ای را از جمله مشکلات واحدهای تولیدی محصولات لبنی و گوشتی عنوان کردند.
دکتر نعمتی نیز در پایان جلسه به ابهامات و سوالات حاضرین پاسخ داده و افزود: برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس همزمان در واحدهای تولیدی روغن نیز شروع شده و به نتیجه نهایی رسیده و خوشبختانه این محدودیت تولیدی بطور کامل برطرف شده است. همچنین این معاونت آماده همکاری و مشاوره در زمینه های ارتقا Prps واحدهای تولیدی با برگزاری کلاس های آموزشی دوره ای برای مسئولین فنی می باشد. وی در زمینه فرهنگ سازی نشانگرهای تغذیه ای نیز گفت: فرهنگ سازی و شناساندن کامل نشانگرهای تغذیه ای و محصولات غنی سازی شده زمانی عملی خواهد شد که محصولات موجود در بازار بطور کامل دارای نشانگر تغذیه ای و قابل دسترس باشند که اقدامات اولیه آن انجام شده و از طریق رسانه های جمعی نیز اطلاع رسانی خواهد شد.