تاریخ : دوشنبه 8 آبان 1396
کد 316

نشست صمیمی معاون غذا ودارو با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی غذا

.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریزگفت: معاونت غذا و دارو با واحدهای تولیدی برای کاهش نمک، قند و اسید چرب ترانس مواد غذایی وارد مذاکره شده است.
  به گزارش روابط عمومی معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پرشکی تبریز ، دکتر محبوب نعمتی معاون غذا ودارو در نشست تخصصی با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی غذا، با بیان اینکه ۱۶ اکتبر در راستای تامین غذا و امنیت غذایی، روز جهانی غذا نام گذاری شده است، اظهار کرد: با اشاره به شعار جهانی روز غذا مهاجرت روستاییان به شهرها، امنیت غذایی با خطر مواجه شده و ما باید با توسعه‌ی امکانات زندگی روستاییان، میزان مهاجرت را کاهش دهیم.
  معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه اولین عامل مرگ و میر ایرانیان بیماری‌های قلبی و عروقی است، تاکید کرد: مهم‌ترین فاکتور برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، تغییر تغذیه مردم است که وزارت بهداشت نیز به دنیال ایجاد تغییر در تغذیه‌ی مردم است.
 وی افزود: طی سال ۹۵ معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی، حدود یک هزارو ۳۳۱ پروانه‌ی فعالیت به واحدهای تولیدی صادر کرده که این تعداد در شش ماهه نخست سال جاری به ۶۱۱ پروانه رسیده است.
  معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اجرایی شدن طرح برچسب نشانگر رنگی روی محصولات غذایی و آشامیدنی افزود:  بالای ۹۵ درصد محصولات استان، دارای برچسب نشانگر رنگی است و این برچسب روی کالاها نشان دهنده‌ی وضعیت مواد غذایی از نظر میزان قند، نمک، اسیدهای چرب ترانس و چربی است.
    نعمتی با بیان اینکه در سال جاری ۱۹ محصول ۱۲ واحد تولیدی استان نشان ایمنی و سلامت دریافت کرده‌اند، افزود: آذربایجان شرقی رتبه‌ی اول کشوری را در دریافت تعداد نشان ایمنی و سلامت محصولات کسب کرده است.  
 وی با بیان اینکه طی شش ماهه نخست سال جاری طبق آزمایشات تخصصی معاونت دارو و غذا، حدود ۱۶۸ نوع سم در محصولات خام کشاورزی شناسایی شده است، افزود: امیدوارم این تعداد تا پایان سال ۹۶ به ۲۰۰ سم افزایش یابد.
 وی با اشاره به اجرایی شدن برچسب اصالت و سلامت کالا، گفت: برچسب اصالت و سلامت کالا با آیتم های شماره تجاری فرآورده، شناسه رهگیری، سری ساخت محصول و تاریخ انقضاء طراحی شده است که شهروندان می‌توانند جهت آگاهی از مشخصات محصول، اطلاعات را به شماره ی ۲۰۰۰۸۸۲۲ پیامک کنند.
 در آخر دکتر نعمتی معاون به همراه دکتر آقاجانی مدیر امور دارویی معاونت غذا ودارو به تمامی سوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران جواب های لازم را ارائه کرده وآنان را در مورد صحت وسقم خبرهای انتشار یافته در فضاهای مجازی در خصوص غذا ودارو به تماس تلفنی یا مراجعه حضوری و همکاری همه جانبه با این معاونت دعوت کرد.