تاریخ : يکشنبه 1 آبان 1401
کد 443

برگزاری نشست خبری معاون غذا و دارو در هفته غذا

برگزاری نشست خبری معاون غذا و دارو در هفته غذا

معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نشست خبری روز جهانی غذا گفت: غذای ایمن و سالم زیر بنای سلامتی است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز،  نشست خبری روز جهانی غذا، با حضور معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز و اصحاب رسانه روز دوشنبه بیست و پنجم مهرماه 1401 در سالن کنفرانس معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزارشد.
دکتر مسلم نجفی در این نشست با اشاره به شعار سال روز جهانی غذا ( 16 اکتبر برابر با 24 مهرماه 1401) با عنوان "توسعه پایدار جهانی برای دسترسی همگانی به غذای مغذی و کافی" افزود: غذای ایمن و سالم زیر بنای سلامتی است و سلامتی یکی از نعمت های بزرگی است که از سوی خداوند به انسان عطا شده است و ما باید قدر این نعمت را به خوبی بدانیم و از آن مراقبت کنیم .
دکتر نجفی ادامه داد: با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالی های سال های اخیر، بیماری کرونا و یا جنگ هایی که در مناطق مختلف دنیا وجود دارد تامین مواد غذایی در دنیا حتی در کشور های پیشرفته همچنان با چالش هایی مواجه هست.
وی ادامه داد: غذای سالم برای انسان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و متاسفانه در حدود 200 نوع بیماری اعم از بیماری های ساده گوارشی، فشار خون بالا ، دیابت تا ناباروری و سرطان به علت عدم استفاده از غذای سالم در دنیا به وجود آمده است و طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت سالانه 600 میلیون نفر به علت غذای ناسالم بیمار می شوند که حدود 420 هزار نفر آنان فوت می کنند.
وی ادامه داد : دولت ها و حکومت ها متعهد هستند که غذای سالم و کافی را برای افراد جامعه خود تامین نمایند و خوشبختانه استان ما یکی از قطب های بزرگ تولید مواد غذایی در حیطه های انواع صیفی جات، محصولات کشاورزی، محصولات لبنی، محصولات گوشتی وغذاهای فرآوری شده در کشور می باشد و از این رو با چالش های کمبود مواد غذایی روبرو نبوده ایم.
دکتر نجفی با بیان اینکه یکی از اهداف معاونت غذا ودارو در نظارت بر تولیدات مواد غذایی، تولید بهتر و سالم تر، تغذیه بهتر و در نتیجه زندگی بهتر می باشد افزود: حدود 1000 کارخانه تولید مواد غذایی در استان وجود دارد که در طی 6 ماه اخیر محصولات این کارخانه ها به 44 کشور دنیا صادر شده است.
وی گفت: باید در مصرف و انتخاب مواد غذایی مناسب به اهمیت چراغ راهنمای تغذیه ای که بر روی ببسته بندی مواد غذایی  از سال 1394 تعبیه شده است دقت کنیم.
دکتر نجفی افزود: در خصوص همکاری در پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور معاونت غذا ودارو به عنوان عضو کمیسیون پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا استان و دبیر کارگروه تخصصی کالاهای سلامت محور بر سلامتی مواد غذایی نظارت می کند به طوریکه در  یک سال اخیر 79 واحد تولیدی متخلف به مراجع قانونی معرفی شده و 31 مورد معدوم سازی مواد خوراکی و آشامیدنی ناسالم انجام شده است.
در خاتمه دکتر نجفی به سوالات اصحاب رسانه در خصوص روز جهانی غذا و غذای سالم پاسخ های مناسب را ارائه کرد.