تاریخ : سه شنبه 7 آذر 1402
کد 474

برگزاری نخستین جلسه ستاد اجرائی هدفمندی یارانه ارزی شیر مصنوعی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز

نخستین جلسه ستاد اجرائی هدفمندی یارانه ارزی شیر مصنوعی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.
اولین جلسه ستاد اجرائی هدفمندی یارانه ارزی شیر مصنوعی (شیر خشک) در راستای اجرای سیاست های دولت در اصلاح سیاست های ارزی در این حوزه و نظارت در سطح تولید، توزیع و عرضه در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر بهمن نقی پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در این جلسه که با حضور مدیران ارشد سازمان ها و ادارات مربوطه، امروز دوشنبه ششم آذر ماه 1402 در سالن کنفرانس حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد ضمن تبریک هفته بسیج و عرض تسلیت ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه (س)  و استماع سخنان اعضای جلسه گفت: در بحث شیر یارانه ای بکار بردن کلمه شیر مصنوعی بهترین گزینه است چون این شیر در کل جایگزین مصنوعی برای شیر مادر که بهترین شیر برای نوزادان است می باشد. وی با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی در خصوص شیر مادر گفت: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی در ترویج شیر مادر باید با جدیت عمل کند و تامین غذای کمکی بعد از شش ماه برای کودکان زیر دو سال نیز باید فرهنگ سازی شود.
دکتر مسلم نجفی، معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از اقدامات انجام یافته در بحث شیر مصنوعی از جمله برگزاری وبینارها و جلسات استانی، برنامه های توجیهی برای کارشناسان نظارتی جهت بازرسی از داروخانه ها ، هماهنگی با انجمن داروسازان، اجرای برنامه تشدید بازرسی از داروخانه ها و شرکت های توزیع شیر مصنوعی در شیفت های مختلف کاری با رصد موجودی و توزیع با ثبت در سامانه گفت: ضمن اهمیت دادن به شیر مادر و تشویق و لزوم اطلاع رسانی بیش از پیش در این خصوص و اجرای برنامه های مشاوره و هماهنگی با متخصصان این امر جهت بهره گیری از بهترین غذای کودک یعنی شیر مادر برنامه هدفمندی یارانه ارزی شیر مصنوعی همگام با سیاست های ابلاغی دولت درسطح کشور اجرایی شده است. وی ادامه داد: اجرای کامل این طرح باعث بهبود نسبی کمبود شیر مصنوعی در سطح های تولید، توزیع و عرضه خواهد شد و ضمن بهره مندی مصرف کننده نهایی از ارز تخصیص داده شده به شیرهای مصنوعی، قاچاق معکوس این محصولات و مصارف خارج از عرف آن به حداقل رسیده و خانوارها مشکلی جهت تامین این نوع شیرها نخواهند داشت.
دکتر نجفی با اشاره به اینکه تنها مرکز مجاز برای توزیع شیر مصنوعی داروخانه است افزود: برای جلوگیری از ایجاد بازار سیاه و گرانی قیمت شیر مصنوعی، ارائه شیر مصنوعی (خشک) با قیمت یارانه ای  با ورود به سیستم و سامانه تیتک و استعلام شیر خشک توسط داروخانه با ارئه کد ملی یا شناسنامه نوزاد امکان پذیر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه عرضه شیر مصنوعی نسبت به ماه های قبل روند مطلوبی دارد گفت: با هماهنگی های انجام شده و رفع برخی مشکلات سامانه داروخانه ها با ثبت کد ملی کودک زیر دو سال در سامانه تیتک شیر خشک بصورت یارانه ای و با قیمت مصوب قبلی و برای اتباع خارجی نیز بر اساس شناسه یکتای اتباع عرضه شود. وی ادامه داد: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف در عرضه شیر مصنوعی با سامانه 190 تماس و موارد تخلف را به معاونت و یا مدیریت غذا وداروی شهر محل سکونت خود اطلاع دهند.
در خاتمه حاضرین در جلسه با ارائه مسائل و مشکلات، راهکارها و پیشنهادات لازم آمادگی خود را برای بهبود روند اجرای این طرح اعلام کردند.