معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز همچنین با اشاره به نقش وزارت جهاد کشاورزی و سایر ارگان ها در تامین و ایمنی غذا افزود: دستگاههای ذیربط و تولید کنندگان مواد غذایی و سایر مجموعه های فعال مانندکشاورزان، دامداران، باغداران، عشایر و... در تامین، امنیت و ایمنی غذا نقش مهم و اساسی را ایفا می کنند و بحث تامین نیازهای مردم و اطمینان از سلامتی مواد غذایی از وظایف اصلی دولت ها بوده که بخش مهمی را نیز همکاران ما با نظارت های لازم بر تولید مواد غذایی در واحدهای تولیدی ایفا می کنند.
دکتر نجفی با اشاره به آمار سالانه سازمان جهانی بهداشت(
WHO) افزود: برابر آمار این سازمان متاسفانه سالانه حدود 600 میلیون نفر بر اثر مصرف مواد غذایی ناسالم بیمار می شوند که
40 درصد این رقم مربوط به کودکان است که جای تامل و بررسی در این حوزه و لزوم توجه بیشتر در دنیا به این موضوع ضروری می باشد
معاون غذا و دارو در ادامه خاطر نشان کرد: رعایت الگوی تغذیه ای در بحث پیشگیری از بیماری ها از اهمیت خاصی برخوردار است و عدم داشتن تعادل و افراط یا تفریط باعث بروز مشکلات زیادی در موضوع سلامت می شود. به عنوان مثال بالا بودن میانگین مصرف روغن، نمک، قند و شکر در ایران در مقایسه با میانگین جهانی از علل مهم افزایش ابتلا به بیماری هایی مانند فشار خون بالا، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی متعدد است.
معاون غذا و دارو در ادامه مراسم به بحث ایمنی مواد غذایی واحدهای تولیدی اشاره و افزود: اقدامات خوب و مفیدی در خصوص
food safety با همکاری سازمان غذا و دارو در این خصوصصورت گرفته و با برنامه ریزی سالانه کاهش میزان قند، نمک و اسیدهای چرب در فرمولاسیونهای مواد غذایی را شاهد بودیم که این اقدام با برچسب نشانگرهای رنگی و ارائه اطلاعات ضروری ومفید مصرف گنندگان نقش موثری را ایفا کرده است.
در ادامه مراسم دکتر مهدی ایمانی مدیر نظارت بر غذا، اشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو نیز ضمن گرامیداشت این روز از زحمات همکاران آن مدیریت و سایر بخش های موثر در موضوع ایمنی مواد غذایی تشکر و قدردانی کرده و افزود: با انجام بهینه امور محوله، تلاش و نظارت شبانه روزی و همچنین تسریع امورات مربوط به واحدهای تولیدی، از جمله صدور، تمدید مجوزو گواهی های بهداشتی صادرات مواد غذایی، با افتخار قطب تولید مواد غذایی در کشور بوده و واحدهای تولیدی این استان توانسته اند به بیش از 72 کشور جهان در سال گذشته صادرات مواد غذایی داشته باشند.
وی همچنین به کسب رتبه برتر کشوری این مدیریت در حوزه ایمنی مواد غذایی در سال 1403 اشاره کرده و ادامه داد: اطمینان داریم با همت تولید کنندگان صنایع غذایی و آشامیدنی استان توان کسب رتبه های برتر جهانی در کارنامه استان دور از ذهن نخواهد بود.
در ادامه دکتر نقی پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این مراسم حضور یافته و ضمن تقدیر از دست اندرکاران حوزه غذا و همکاران این معاونت طی سخنانی افزود:
یکی از مولفه مهم سلامتی مردم بحث تغذیه و سلامتی مواد غذایی است که اهمیت و ارزش آن در آیه مبارکه قران کریم "فانظر الی طعامک" اشاره شده که به نوعی به مولفه های متعدد از جمله مسیر تهیه و کیفیت مواد غذایی تا مصرف آن اشاره می کند. دکتر نقی پور همچنین به نقش مهم معاونت غذا و دارو اشاره کرده و ادامه داد: افتخار بزرگی است که کارکنان این معاونت و همکاران عزیز در زنجیره تامین مواد غذایی و سلامت آن نقش ایفا می کنند و باید قدردان زحمات آنان و شاکر الطاف الهی در این خصوص باشیم.
در پایان مراسم با حضور دکتر نقی پور، معاون غذا و دارو و مدیران معاونت، به تعدادی از کارکنان مدیریت مواد خوراکی و آشامیدنی لوح تقدیر اهدا و از زحمات آنان قدردانی شد.